1. The largest dam in the world is located in

Ans : South America


2.What is the largest country in the world in terms of land area?

Ans : Russia



3.The country of Singapore is made up of how many islands?

Ans : 64



4.Which is the only country in the world to have a square flag?

Ans : Switzerland



5. What is the largest City in the USA in terms of area?

Ans : Juneau



6. What is the smallest country in the world?

Ans : Vatican City



7. What is the smallest country in the world?

Ans : Russia (17,075,400 km square)

 

 

8. Which of the following countries was not part of the Soviet Union in 1991?

Ans : Yugoslavia


9. The land Yugoslavia was divided into 7 countries? Which of the following is not part of the former Yugoslavia?

Ans : Armenia



10. Where would you find the Itaipu Dam?

Ans : Panama River, South America



11. In the 2008, Online Survey, which of the following is not one of the New Seven Wonders

Ans : Petronas Twin Towers



12. What is the capital of Estonia?

Ans : Talinn



13. What is the type of government of Denmark?

Ans : Constitutional Democracy



14. Where is the official home of Santa Claus?

Ans : Finland

Previous

Next


दोस्तों,आप सभी को BhartiyaExam कैसी लगी,आप आपने कमेंट के माध्यम से हमें बताये, BhartiyaExam को अपने दोस्तों के साथ,व्हाट्सप ग्रुप,फेसबुक पर अधिक से अधिक शेयर करे। धन्यवाद।



Comments

  • {{commentObj.userName}}, {{commentObj.commentDate}}

    {{commentObj.comment}}


LEAVE A COMMENT

Note: write a valuable comment!

भूगोल जी के
भारतीय भूगोल, सामान्य ज्ञान
भूगोल सामान्य ज्ञान
संविधान जी के
भारतीय संविधान सामान्य ज्ञान
संविधान सामान्य ज्ञान
खेल-कूद जी के
अंतरराष्ट्रीय, भारतीय खेल,क्रिकेट,फुटबॉल,टेनिस,हॉकी और अन्य खेलों सामान्य ज्ञान
अंतरराष्ट्रीय, भारतीय खेल ,क्रिकेट,फुटबॉल,टेनिस,हॉकी और अन्य खेलों सामान्य ज्ञान
खेल-कूद जी के
अंतरराष्ट्रीय, भारतीय खेल,क्रिकेट,फुटबॉल,टेनिस,हॉकी और अन्य खेलों सामान्य ज्ञान
अंतरराष्ट्रीय, भारतीय खेल ,क्रिकेट,फुटबॉल,टेनिस,हॉकी और अन्य खेलों सामान्य ज्ञान